Lediga IT-jobb över medellön – AI, webbdesigner, supportjobb, nätverkstekniker, projektledare

Intresserad av att jobba som utbildare inom IT?


För många kan det vara en spännande utmaning och ett skönt avbrott i ekorrhjulet att arbeta som IT-utbildare! Det är kul att lära ut, och man får ofta tacksam och direkt feedback, vilket tyvärr inte är så vanligt att man får varje dag inom IT-branschen.

Finns det gott om jobb inom IT-utbildning?

Ja, tveklöst. Det ställs allt högre krav runtom i Sverige. Såväl kommunalanställda som anställda inom den privata sektorn förväntas kunna hantera datorsystem för statistik, kommunikation, etc. Många besitter knappt basala datakunskaper och det kan vara svårt för en oerfaren IT-utbildare att veta vilken nivå man ska lägga sig på. Detta gäller särskilt när man undervisar en större grupp med ett stort kunskapsspann.

På de flesta håll försöker man lösa utbildningsbehovet internt i kombination med billiga webbapplikationer. Men i många fall räcker inte riktigt dessa lösningar till för att lösa problemet och man måste kalla in en utbildningskonsult inom IT. Det är här du kommer in i bilden.

Om du har bred erfarenhet av att ha jobbat med IT-utbildning på olika nivåer, eller om du har en bred IT-kompetens med pedagogiska poäng i ryggen finns det alltid intressanta uppdrag att få även om du inte är direkt specialist inom ett område.

Om du är specialist inom till exempel vissa programmeringsspråk, serversupport eller olika system är det främst att ta uppdrag som fortbildare inom den privata sektorn som bör vara intressant för dig.

Skriv till mail@tjobb.eu så ska vi dra i våra kontakter och se vad vi kan erbjuda just dig.