Oslo har världens näst högsta löner. Endast Hartford, Connecticut har högre löner. Det råder, trots en viss nedgång på grund av oljepriser etc. fortfarande en jobb-boom inom flera sektorer i Norge i allmänhet och Oslo i synnerhet. Den kanske mest spännande uppgången sker inom IT i Norge. Detta har mycket att göra med att man satsat hundratals miljoner kronor från statligt håll.

Vill du jobba i Norge 2022?

Obs. På grund av osäkerheten kring Corona-pandemins utveckling är för tillfället marknaden mycket lugn. Vi återkommer med mer information längre fram.

Uppdragen rör sig om allt från sex månader till två år. Vi garanterar dig dessutom mycket högre löner än vad du skulle tjäna i Sverige. Dessutom tillkommer en hög ersättning i traktamente. Är du intresserad av att jobba i Norge skicka ett mail till mail@itjobb.eu med en detaljerad CV om vad du har för allmän inriktning, och specialkunskaper inom IT.

Bland annat är följande IT-kompetenser extra eftertraktade: Sharepoint, VmWare, Citrix, Linux och projektledare. Men även SAP och Dotnet är efterfrågat . Framförallt kommer det in många uppdrag inom främst programmering, samt några testuppdrag. Gillar vi din inriktning hör vi av oss för en telefonintervju.  Vi vill ha så snabb behandling som möjligt och få ut dig på ditt första norska uppdrag.

I Norge tjänar man riktigt bra inom IT

Om vi skickar dig på ett uppdrag till Oslo kan du räkna med att tjäna cirka 25-40 procent mer i månaden på motsvarande uppdrag jämfört med Sverige; plus resor, och traktamente från oss på 799 kronor dagen netto, samt betalda resor hem till Sverige över helgen. Att Oslo skulle vara så mycket dyrare än till exempel Stockholm stämmer för övrigt inte riktigt. Vi kan ge dig tips på var du kan äta och bo för att kunna spara undan en rejäl slant under dina månader/år i Oslo.

Hur mycket du tjänar beror förstås på uppdrag och din tidigare erfarenhet, men med traktamentet blir det en hög lön även om du skulle vara en nyutexaminerad gymnasieelev som landar sitt första uppdrag inom first line support. Lönerna är redan mycket högre i Norge jämfört med Sverige, och man tror att IT-lönerna kommer dra iväg ytterligare närmaste åren.

För närvarande jobbar över 50, 000 svenskar bara i Oslo. Det är främst byggarbetare och ungdomar inom serviceindustrin som söker sig till Norge.

Just nu räknar man med att det finns cirka 2000 lediga jobb i Norge inom IT. Eller för att citera en av våra samarbetspartners i Oslo .

Varför ska du välja att jobba för oss?

 • För att vi betalar bra
 • För att vi har mycket bra kontakter i Norge
 • För att vi har ett kontor nära norska gränsen
 • För att vi också kan hjälpa till med att skaffa boende åt dig i Oslo

Delta i diskussionen

7 kommentarer

 1. Jobb i norge säger:

  Har också läst mycket i tidningarna att det satsas otroliga pengar på IT i norge just nu. Så det är nog bara att hoppa på direkt om man kan 🙂

  1. Ja, helt klart. Det är ett riktigt bra tryck!

  2. Ni säger att man kan tjäna mellan 25 000 och 45 000 kr och att ni alltid garanterar löner som ligger över medel. Är det norska kronor ni menar eller svenska?

   Enligt en artikel i computer sweden (http://www.idg.se/2.1085/1.410742/lonen-i-norge-58-000-kronor) så ligger lönerna i snitt enligt följande:

   ”Från 2009 till 2010 ökade it-lönerna i Norge med 3,8 procent till 50 000 norska kronor i månaden, eller 58 000 svenska kronor, exklusive övertidsersättning. Det visar en sammanställning från Statistiska centralbyrån i Norge. ”

   1. Då vi är ett svenskt företag så betalar vi ut löner och traktamente i svenska kronor.

   2. Det är sällan IT-konsulter (såvida de inte är chefer) får över 50, 000 kronor i månaden för ett uppdrag. Topplönerna drar upp genomsnittet och ger en missvisande bild. Glöm heller inte att det i normalfallet rör sig om 25-45, 0000 PLUS traktamente.

 2. Hej. Är ni ett företag och man får jobb genom er eller hur funkar det?

  Pluggar Nätverk/IT på högskola har cisco cert inom ccna och läser ccnp just nu men funderar på att söka jobb då jag vill ut i verkligheten och lära och utvecklas på en arbetsplats.

  Finns det chans till jobb eller vad skall man ha för att landa ett norgejobb?

  MVH//

  1. Hej, Daniel. Vi får i princip bara in uppdrag med krav på flera års arbetslivserfarenhet inom relevant kompetens.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll down to content